header

Veteranendag 2024

Geachte leden van de CGPA,

Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw hebben erkenning en waardering voor Veteranen vanuit de Nederlandse overheid steeds meer vorm gekregen. De Koninklijke Luchtmacht resp. het Commando Luchtstrijdkrachten heeft in dat kader sinds 1990 een Veteranen dag KLu georganiseerd. Met de inwerkingtreding van de Veteranenwet en het Veteranenbesluit in 2014 heeft de Veteranen dag KLu een wettelijke grondslag gekregen, in de vorm van een opdracht aan de Minister van Defensie tot het doen organiseren van die bijeenkomst en daarmee invulling te geven aan de nazorg voor Veteranen en hun relaties.

Postactieven ook van harte uitgenodigd

Enkele jaren geleden heeft de PC-LSK besloten om eens in de 3 jaar, ook de leden van de Contactgroepen Postactiven (CGPA’s), die geen Veteraan zijn, voor deze dag uit te nodigen. Dat zou dan weer in 2025 zijn, maar gelet op het dit jaar formeel toetreden van de CGPA’s tot de MILu en daarmee de bestuurlijke samenwerking, is besloten dat 2024 een meer symbolisch jaar hiervoor is. Daarom is het mij een genoegen om jullie te laten weten dat ook de Postactiven van jullie CGPA zijn uitgenodigd voor een deelname aan deze mooie dag. De Veteranen dag KLu wordt gehouden op maandag 7 oktober 2024 a.s. in het Nationaal Militair Museum (NMM) op de voormalige Vliegbasis Soesterberg.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 - 11.00 uur    Ontvangst

11.15 uur                   Opening met welkomstwoord Plaatsvervangend Commandant Luchtstrijdkrachten

11.25 uur                   Woord van waardering door de voorzitter van de Stichting Federatie MiLu

11.30 uur                   Vlaggenceremonie en kranslegging

12.00 uur                   Aperitief en rijstmaaltijd en informeel samenzijn Veteranen en Postactiven met gelegenheid tot bezoek aan de informatiemarkt en het museum

15.30 uur                 Einde

U dient zelf voor vervoer te zorgen naar de locatie.

Leden met een veteranenstatus moeten zich aanmelden bij het vredesinstituut.

De uitnodiging met toegangskaart en meer informatie, zal vanuit het kabinet CLSK naar de deelnemers verzonden worden.

Als u wilt deelnemen verzoek ik u uiterlijk 25 juli u aan te melden bij Huub Hagemeijer. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Vermeld dan:

Achternaam

Voorletters

Adres

Postcode

Plaats

Email adres

Aantal

 

Dus niet aanmelden via de secretaris!!!!

Met vriendelijke groeten,

Emile Hartevelt, Secretaris CGPA