header

1 juli viering Soesterberg, 70 jaar KLu

1 juli viering Soesterberg, 70 jaar KLu

Vandaag 30 juni namens het bestuur samen met ons lid Peter Asselman de 1 juli viering bijgewoond.

Een bijzondere gebeurtenis waarin jaarlijks de verjaardag van onze Luchtmacht wordt gevierd en de (vooral dit jaar) overleden KLu medewerkers worden herdacht.

Na ontvangt in het Museum en voorzien van de gebruikelijke koffie hebben we ons verplaats naar het monument op de bakermat van de Luchtmacht op dit onderdeel.

In een plechtigheid ondersteund door de KLu kapel en gewapende troepen en vaandelwacht werden diverse toespraken gehouden en werden overleden herdacht en werden er diverse kransen en bloemen gelegd waarbij het met een defilé werd afgesloten

Na afloop terug in het museum werden we nog getrakteerd op de bekende en smaakvolle lunch en werd er nog even nagepraat over deze toch wel indrukwekkende gebeurtenis waar veel bestuursleden van de diverse PA-groepen en ook een delegatie veteranen aanwezig waren.

Na afloop hiervan vond op het terrein van het NNM nog de reünie plaats waarbij een groot aantal deelnemers (2500) hier van een geweldige Luchtmacht dag genoten en veel bekenden elkaar troffen.

Huub Hagemeijer