Home

Veteranen/Postactievendag CLSK 2022


Beste leden,

Vanwege de afwezigheid van onze secretaris en de noodzaak u toch bijtijds te informeren stuur ik u de onderstaande mail.

Als aanvulling hierop de mededeling dat leden van onze CGPA die niet als veteraan te boek staan zich aan moeten melden bij Huub Hagemeijer. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Huub dient namelijk Breda te informeren met het aantal PA leden van Volkel die aan deze dag deel gaan nemen.

Veteranen dienen zich via het VeteranenInstituut aan te melden.

Met vriendelijke groet,
Gerard van der Hoeven

Lees meer: Veteranen/Postactievendag CLSK 2022

Herinnering inschrijven ALV en social

Via deze weg wil ik u nog herinneren aan de inschrijving voor de ALV en social. Dit kan tot uiterlijk 11 maart.

Maar let op: Indien uw basispas niet meer geldig is (of u twijfelt daaraan), zorg dan dat u inschrijft via de site https://www.cgpa-volkel.nl en zorg dan dat u op de poortlijst staat.

Bent u niet zeker hoe u ingeschreven bent neem dan contact op met Huub Hagemeijer. U kunt ook via BIV checken of uw basispas nog geldig is. Doe dit ruim voor 22 maart.

Dit voorkomt dat u bij de hoofdpoort teruggestuurd wordt en daarmee een hoop teleurstelling.

 

Met vriendelijke groeten,

Emile Hartevelt

Secretaris.

Sportuurtje dinsdag

In de Bijlage vindt u informatie omtrent het sportuurtje op dinsdag.

Sportuurtje

Uitstapje CGPA-Volkel woensdag 18 augustus 2021

Beste leden,

 

Het uitstapje van 2021 zit er weer aan te komen.

Deze keer gaan we weer eens een andere kant op dan voorgaande jaren en reizen we af naar Limburg. 

Voor meer informatie zie flyer.

Inschrijven kan via deze website en is mogelijk tot en met 18 juli. Als u inlogt kunt u het inschrijfformulier invullen en versturen.

 

Flyer

Overlijden Gerrit Coppens

Uw bestuur is onlangs op de hoogte gebracht van het overlijden van Gerrit Coppens. In de Bijlage vindt u de rouwbrief.

Het bestuur en de leden condoleren de familie en wensen hen veel sterkte met het verlies van Gerrit.

 

Rouwkaart Gerrit Coppens

Overlijden Ger Hartman

Uw bestuur is onlangs op de hoogte gebracht van het overlijden van Ger Hartman in de leeftijd van 96 jaar. De ceremonie heeft in besloten kring plaatsgevonden op 15 april 2021.

Kaart Ger Hartman

Voorzijde Kaart

Overlijden Jan Roeters

Uw bestuur is onlangs op de hoogte gebracht van het overlijden van Jan Roeters. Jan mocht 74 jaar worden. De plechtigheid heeft plaatsgevonden in besloten kring op 17 April.

Rouwkaart Jan Roeters

Red de laatste F-100 'Super Sabre'

Het NMM is in het bezit van de laatste F-100 ‘Super Sabre’

Een Amerikaanse jachtbommenwerper die onlosmakelijk verbonden is met Vliegbasis Soesterberg.

Dit uniek stukje cultureel erfgoed verkeert helaas in slechte staat.

Daarom zijn is het NMM een crowdfunding campagne gestart. Help jij mee? Klik op de link hiernaast en lees meer.

F-16 op rotonde weer blinkend schoon

In december 2016 kreeg de monumentale F-16 (J-246) een erepodium op de rotonde Zeelandsedijk in Volkel. Een monument waarmee uiting wordt gegeven aan de goede samenwerking tussen vliegbasis Volkel, de omliggende dorpen en de gemeente Uden. Maar na vier jaar buitenopstelling had deze prachtige blikvanger wel wat van zijn glans verloren. De invloed van het weer en vervuiling door het wegverkeer hebben deze Fighting Falcon geen goed gedaan. Hoog tijd dus voor een grondige poetsbeurt.

Het bedrijf THOMS Aviation heeft vorige maand de J-246 grondig onder handen genomen. En dat gebeurde niet op de traditionele wijze met water en zeep maar met de duurzame drywash-techniek. Hierbij worden alleen milieuvriendelijke reinigingsmiddelen gebruikt en wordt het vuil handmatig met microvezeldoeken weggepoetst. Wat achterblijft op de vliegtuiglak is een beschermend en vuilafstotend laagje. Dit komt de glans en uitstraling van het toestel ten goede en nieuwe vervuiling krijgt minder kans krijgt zich te hechten. Met deze behandeling blijft het toestel langer schoon. Voorafgaand aan de poetsbeurt is door de constructeur de veiligheid van sokkel en ondersteuningsconstructie gecontroleerd op scheur- en roestvorming. Door de inzet van een verreiker kon het werk aan de F-16 veilig en efficiënt uitgevoerd worden. De J-246 heeft zijn glans en uitstraling weer helemaal terug, alsof hij gisteren geplaatst is. Dit ´visitekaartje´ mag weer afgegeven worden!

Rinus Verhoeven

Rinus was jarenlang voorzitter van de dorpsraad Volkel en mede initiatiefnemer van het project om een F-16 op een rotonde te plaatsen. Er waren meer rotonden waar dit kon. Plannen hiervoor werden al in 2003 voorgelegd aan de CVB, kolonel Rob de Rave (2002-2004) en daarna aan Sander Schnitger (2004-2008). Zij waren net als hun opvolgers van meet af aan enthousiast en ook de gemeente had hier oren naar, maar het heeft toch nog tot 2016 geduurd voor het prachtig gespoten en verlichte toestel op de sokkel stond. (red.)

Klik hier voor foto 1

Klik hier voor foto 2

Klik hier voor foto 3

Nieuwsbrieven en Informatie

Nieuwsbrieven


 

Nieuwsbrief Mei 2022

Nieuwsbrief April 2022

Nieuwsbrief Februari 2022

Nieuwsbrief December 2021

Nieuwsbrief Oktober 2021

Nieuwsbrief Juni 2021

Nieuwsbrief Mei 2021

Nieuwsbrief April 2021

Nieuwsbrief Maart 2021

nieuwsbrief februari 2021

Nieuwsbrief December 2020

28-10-2020 - Commando overdracht

Jaarverslag CGPA regio Volkel 2020

Nieuwsbrief / Wenskaart December 2020

Nieuwsbrief Augustus 2020

Nieuwsbrief Juli 2020

 

 

Informatie


 

Memoriam van Wim Wolbertus

Eerbetoon omgekomen militairen

Commando overdracht

Commando overdracht Vliegbasis Volkel 

Op woensdag 28 oktober 2020 heeft kolonel-vlieger Rob van den Heuvel het commando over Vliegbasis Volkel overgedragen aan ranggenoot Marcel van Egmond.

In coronatijd is alles anders. Zo ook deze overdracht, sober zonder genodigden en zonder receptie. De commandant vertelde dat in deze rare tijd veel luchtmachters met dit probleem te maken hebben. Goede collega’s die, na bijvoorbeeld 40 jaar, de KLu op sobere wijze verlaten terwijl ze er zo’n fijne dag met familie, vrienden en collega’s van wilden maken. Dat vindt hij nog veel vervelender, maar het kan helaas niet anders. Rob wordt de nieuwe Plaatsvervangend Directeur Operaties bij CLSK in Breda.

Ons is een kaart gestuurd (zie link) die wij u niet wilden onthouden omdat u dan tevens beeld hebt van de nieuwe commandant, Marcel “Bo” van Egmond. Zijn tactical callsign "Bo" kreeg hij omdat Marcel een blauwe maandag Bolkow (BO-105) gevlogen heeft. Dit was echter niet zijn ding. 

 

Klik hier voor commando overdracht kaart

Overlijden Wim Wolbertus

Beste leden van onze CGPA,

 

Het is mijn droeve plicht als voorzitter u mede te delen dat onze secretaris Wim Wolbertus op maandag 14 september plotseling is overleden. Woorden schieten op dit moment te kort. Meer informatie in de vorm van de rouwkaart, wordt via de website met u gedeeld. In deze coronatijd is alles helaas anders. Zo ook bij het afscheid van Wim. 

 

Met omfloerste groet,

Gerard van der Hoeven

Extra nieuwsbrief CGPA 5-8-2020

Klik hier voor de extra nieuwsbrief

Belangrijke mededeling:

Het postadres Zeelandsedijk 10 van de vliegbasis Volkel bestaat niet meer. Alle post bestemd voor de vliegbasis moet voortaan als volgt geadresseerd worden:

Vliegbasis Volkel
Naam ..........
Gebouw ......
Postbus 10150
5408ZW Volkel